12. maj 2015

Ajstrup Strand Camping - En weekend i smukke omgivelser.

En lille gruppe teltcampister trodsede det dårlige vejr, og tog lørdag til Teltdag på Ajstrup Strand Camping.


Den smukke strand ved Ajstrup indbyder til stenkast.

Teltdag

3 familier tilbragte weekenden på en lille uformel fællescamp på Ajstrup Strand Camping. Sammen med fællescampen havde campingpladsen, sammen med Camping, Telt & Udstyr, inviteret til Teltdag om lørdagen. Et lille arrangement hvor teltinteresserede kunne kigge forbi, se deltagernes telte og få en snak om telte og grej. Til dagen havde vi lånt et lille udvalg af telte og udstyr fra Kampa, samt telt og stole fra Eureka! Endnu 5 telte fra Eureka! var blevet afsendt fra Holland, men nåede desværre ikke frem i tide.

Dagens vejr var stiv vind og regn, men alligevel valgte flere familier at dukke op til råkold eftermiddagshygge. Vi havde opsat tarp foran vores telt, så alle kunne sidde med kaffe/te og kage nogenlunde i ly. 
Flere familier kom på besøg.

Der var telte fra tre forskellige mærker med på fællescamp.

Opvask er stadig mandens opgave

Har man læst på bloggen i sidste uge, vil man vide, at en ny trend i telt-kredse består af mænd iført en Collaps kurv med hank og en opvask. Det lykkedes os at indfange endnu et 'pragteksemplar' på turen til Ajstrup Strand, iført weekendens fortrukne fodtøj - Gummistøvler! :-)


Kunsten at rulle et telt

To af deltagerne på lejren var de nye teltejere Poul Erik og Else. De havde medbragt deres nye Outwell Corvette XL, som de havde haft lidt problemer med at få tilbage i posen, hjemme i haven efter første prøveopsætning. De mere erfarne teltcampister delte ud af gode råd, og fik demonstreret kunsten at pakke et telt stramt ved hjælp af 'tent-diving'. En teknink hvor overskydende luft presses ud af teltet med kroppen, af en eller flere personer, mens en anden person ruller teltet. Det er en fordel at lade alle ventiler og døre stå åbne, når teltet skal pakkes ned, da det gør det lettere at presse overskydende luft ud, mens man ruller. Resultatet var et telt i ca. halv størrelse, i forhold til ankomsten. De glade nye teltejere virkede tilfredse med det lille 'kursus'.



Teltene på turen

Med på turen havde vi flere telte. Vi havde to stk. lufttelte fra Kampa, et tipi telt fra Outwell, samt et polycottontelt fra Eureka!. Desuden havde de to andre familier hvert et Air/SmartAir telt fra Outwell. Det betød at de besøgende om lørdagen havde lidt forskellige teltetyper at mærker og se på.

Vi brugte vores Outwell Indian Lake tipi telt som børne/ungdomstelt, men de voksne boede i teltet The Grand BTC RS fra Eureka!. Begge telte er lavet af vores foretrukne materiale polycotton. Tipi teltet fra Outwell er desværre udgået af programmet, men søsterselskabet Robens laver i øjeblikket et næsten tilsvarende telt med navnet Kiowa. Eureka! The Grand BTC RS er en af de aktuelle familietelte fra Eureka!


Outwell SmartAir Concorde L med ekstra side og tarp.

Eureka! The Grand BTC med tarp og læsejl.

Campingpladsen

Dancamps - Ajstrup Strand Camping er en fin og velordnet plads, der ligger lige ned til vandet. Pladsen har virkelig fine faciliteter, en nyere og dejlig ren servicebygning, samt en fin butik, hvor der sælges dejlige store isvafler. 

Eneste punkt hvor vi føltes os lidt udfordret var de meget mudrede og våde enheder. Jorden på Ajstrup Strand var mættet med vand, så jorden føltes meget våd. Kommer man med telt er det en god ide, at teltet har fast bund og at man medbringer et underlag/footprint. Alt i alt en skønt beliggende campingplads vi gerne besøger igen.

Dejlig stor Dancamps vaffel.

Links:

https://www.facebook.com/groups/teltferie.osmedtelt/
http://www.dancamps.dk/campingpladser/dancamps-ajstrup/
http://www.eurekaeurope.com/c/tents
http://www.kampa.co.uk/air/brean-4-air



Ingen kommentarer:

Send en kommentar